Cukier ICUMSA

Dzięki rozbudowanej sieci kontaktów na rynkach wschodnich oraz bliskiej współpracy z partnerami na Ukrainie posiadamy w sprzedaży wysokiej jakości biały cukier buraczany o standardzie ICUMSA45. Dostarczamy lub pośredniczymy w kontrakrowaniu cukru ICUMSA45 do odbiorców w Polsce, w tym producentów wyrobów cukiernicznych, ciastek, czekolad itd. Na swoim koncie mamy m.in. zrealizowanie stałych dostaw cukru rafinowanego ICUMSA45 do polskiej firmy specjalizującej się w produkcji wysokiej jakości ciastek oraz krówek. Spółka jest znaczącym dostawcą produktów cukiernczych pod marką własną dla sieci handlowych w Polsce i na świecie.

Działalność MBF Group SA na rynku handlu cukrem rozwija się dynamicznie, co potwierdzają kolejne raporty giełdowe. Spółka konsekwentnie podpisuje umowy na regularne dostawy cukru, budując stabilne relacje z kontrahentami. Otrzymanie dodatkowych zamówień oraz elastyczność umów ramowych pozwalają na szybką adaptację do zmieniających się potrzeb klientów, co przekłada się na rosnące obroty i renomę naszej firmy w branży.

 

 


 

Analiza obecnych tendencji rynkowych wskazuje na rosnące zapotrzebowanie na cukier spożywczy ICUMSA 45. Zjawiska takie jak wzrost świadomości zdrowotnej i popularność diet niskosodowych sprzyjają popytowi na produkty o wyższej jakości, w tym na biały cukier o niskim stopniu przetworzenia. MBF Group SA, zdając sobie sprawę z tych trendów, konsekwentnie dostosowuje swoją ofertę, aby sprostać oczekiwaniom klientów.

Podpisanie Umowy Handlowej na regularne dostawy cukru ICUMSA 45 z Ukrainy (Raport ESPI nr 47/2023) to istotny krok w działalności MBF Group SA. Import z Ukrainy, jednego z głównych producentów cukru w regionie, zapewnia spółce dostęp do wysokiej jakości towaru, jednocześnie zabezpieczając przed ewentualnymi fluktuacjami cenowymi i dostępnymi ilościami cukru. Perspektywy importu z Ukrainy przynoszą nowe możliwości i mogą stanowić atut dla inwestorów, zwiększając stabilność i dywersyfikację dostaw.

Cukier buraczany, pomimo iż produkowany z buraków, to ma barwę białą. Jest sypką, krystaliczną substancją. Jego unikalną cechą jest słodki smak. Cukier buraczany składa się praktycznie w 100% z węglowodanów. Są to węglowodany proste – mono- i disacharydy, które są szybko i z łatwością trawione w świetle przewodu pokarmowego. Dokładną wartość odżywczą cukru buraczanego znajdziesz w tabeli poniżej (źródło). O jakości i przejrzystości cukru świadczy tzw. standard ICUMSA45.

Spożywanie niewielkiej ilości sacharozy (zwłaszcza w ramach zdrowej, dobrze zbilansowanej diety) nie jest szkodliwe i nie ma konieczności wyrzekania się ulubionych przysmaków. Trzeba jednak zachować umiar i zdrowy rozsądek przy ich wyborze. W miarę możliwości można zastępować sacharozę zdrowszymi zamiennikami, takimi jak miód, stewia czy ksylitol. Warto także poeksperymentować z nowymi smakami. Na przykład dla osób słodzących herbatę miłym zaskoczeniem może okazać się smak gorzkiej, którego – gdy się już do niego przyzwyczai – nie ma się chęci psuć choćby kilkoma ziarenkami cukru. Czytaj więcej na: https://zdrowietvn.pl/a/sacharoza-zastosowanie-i-wlasciwosci-cukru-buraczanego